Nieuws

Toch nog vakantie voor Rotterdamse schoolkinderen

Op zondag 18 augustus is op drie locaties in Rotterdam-Zuid het project “Op Avontuur in  de Stadsnatuur” weer van start gegaan. Het project is een initiatief van Sezer voor Diversiteit en is ondergebracht bij Stichting Themida. Doel is het bieden van een alternatief aan Rotterdamse schoolkinderen uit groep 7 en 8 die vrijwel nooit op vakantie gaan.

Het vakantiekamp vindt plaats op drie kinderboerderijen in Rotterdam-Zuid (IJsselmonde, Feijenoord en Rozenburg) en duurt van 18 t/m 21 augustus. De opening werd op drie locaties verricht. Op de locatie IJsselmonde werd de aftrap verricht door D66-gemeenteraadslid Jan Schonk, op de locatie Feijenoord door PvdA-gemeenteraadslid Sharida Noormohamed en op de locatie Rozenburg door Geertje Timmer, Portefeuillehouder deelgemeente Rozenburg. Op woensdag 21 augustus worden de vakantiekampen afgesloten door Korrie Louwes, de Rotterdamse wethouder voor Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie en Mark Koolen, directeur bedrijven ABN Amro Rotterdam centrum.

In totaal bieden de kinderkampen plek aan 80 scholieren die, meestal vanwege minder goede economische omstandigheden thuis, vrijwel nooit op vakantie gaan en dus nooit in een andere omgeving terecht komen. Plezier en ontspanning staan daarbij voorop, maar er wordt tevens aandacht besteed aan sport, spel en educatieve onderwerpen rond natuur, nieuwe dingen ontdekken en van elkaar leren. Voor veel kinderen die dit niet altijd van huis uit meekrijgen betekent dit een extra educatief rugzakje voor het komende schooljaar.

 Het initiatief voor het organiseren van de kinderkampen wordt mede ondersteund door een aantal Rotterdamse instellingen en bedrijven, waaronder het Korps Mariniers en de ABN Amro Foundation. De ABN Amro Foundation zorgt voor vrijwilligers en levert een financiële bijdrage. Daarnaast worden er workshops gegeven, waaronder een workshop creatief met taal van het Jeugdtheater Hofplein, een workshop sport en spel van OZC Korfbalvereniging, een workshop bewegen is gezond van de Noes Fiolet Dansers en een workshop stenen slijpen, verzorgd door GEODROOM. 


Terug naar overzicht